Aldipress sponsor “Mercur Lancering van het Jaar”

Voor een Mercur in deze categorie komen printmagazines, online magazines en/of alternatieve productvarianten in aanmerking die in het afgelopen jaar (oktober 2016 t/m september 2017) op de markt zijn gekomen. Eenmalige uitgaven komen ook in aanmerking. Dit kunnen zelfstandige merken zijn of spin-offs (specials) van bestaande merken voor zover het gaat om een nieuwe doelgroep of een duidelijke segmentatie op thema. De uitgave dient een vernieuwende bijdrage te leveren aan de magazinemarkt. Het kunnen ook events zijn die als zelfstandig merk zijn gelanceerd (een nieuw event als spin-off van een bestaand merk is een merkinnovatie). Bij de beoordeling wordt gelet op de productkwaliteit, de oorspronkelijkheid en het commerciële succes.

De genomineerden in de categorie Lancering van het Jaar:

&C – &C Media/Medialane
Amayzine – PilotStudio
Bliksem Magazine – Colson
Franska.nl – PilotStudio
Quest Junior – G+J Media