Wij zoeken:

– 36 uur (32 uur een optie)

– HBO opleiding

– Ervaring: Medior of senior

– Nederlands, Engels (talen)

– Teamspeler


Wij bieden:

– Auto v/d zaak

– Laptop en smartphone

– Marktconform salaris en goede bonusregeling

– Hybride werken – werken waar het werkt!

– Tijdschriften abonnement naar keuze


Functieomschrijving

Als Key Account Manager zorg jij voor de optimale verkoop van consumentenmagazines, strips en puzzelboekjes door strategisch samen te werken met zowel retailers als uitgevers. Jij levert input voor het commerciële beleid van Aldipress en zorgt voor het afsluiten van miljoenencontracten met meerdere klanten. Welke klanten in jouw pakket vallen wordt nader bepaald, maar daaronder vallen in elk geval een aantal belangrijke retailklanten zoals Jumbo en Superunie in combinatie een aantal grote uitgevers, bijvoorbeeld Hearst en Mood for Magazines. Jij bent dé schakel tussen deze partijen en zorgt voor het beste resultaat voor alle stakeholders.

Jij adviseert jouw klanten over oplossingen op maat. Om dit te onderbouwen ben je goed in staat om de aanwezige data te analyseren en te presenteren als concrete adviezen. Daarin werk je nauw samen met je interne collega’s, waaronder bijvoorbeeld met de  Trade Marketeer, die jou voorziet van actuele analyses en insights. Jij laveert behendig tussen de belangen van de uitgevers, retailers en Aldipress en investeert daarom diepgaand in het bouwen van solide relaties met jouw accounts.

Aldipress zoekt een stevige en zelfstandige Key Account Manager die krachtig is in relatiebeheer, het analyseren van data en het voeren van onderhandelingen. Jij hebt een brede blik op de markt, kijkt goed naar alle commerciële belangen en komt zelf met ideeën voor innovaties. Ook ben je actief betrokken bij het binnenhalen van nieuwe uitgevers en retailklanten.

Met jou behalen de retailers een optimaal schaprendement met het juiste magazine portfolio. Jouw uitgevers adviseer je hoe ze binnen hun servicemodel hun omzet kunnen maximaliseren. Bepalen van de juiste oplage in combinatie met de meest relevante verkrijgbaarheid (dekking) voor een titel is daarin een belangrijk onderdeel van jouw adviserende rol. In deze rol ga je verder ook aan de slag met het bedenken en realiseren van succesvolle promoties en activaties. Daarvoor werk je samen met de Promotie Manager en trade marketing. Focus op resultaat en optimalisatie zijn belangrijk om succesvol te zijn. Verder heb je een scherp oog voor kwaliteitsverbetering.

De Key Account Manager zit in het salesteam en rapporteert aan Sales Manager Pamela Muller. Deze betrokken manager zoekt een kandidaat die initiatieven neemt en zelf met plannen komt. Uiteraard is ze er om je te begeleiden en ook in de rest van het team zit veel kennis. Het team bestaat uit 3 (Key) Account Managers, een Trade Marketeer en een Promotie Manager. Jij voelt je thuis in een familiaire omgeving.

Kandidatenprofiel

   • 3+ jaar relevante saleservaring, bij voorkeur met retail op hoofdkantoorniveau

   • Excellente onderhandelingsvaardigheden

   • Trackrecord in het bouwen van relaties met klanten en stakeholdermanagement

   • Kan commerciële doelen en inzicht vertalen naar concreet uitvoerbare strategieën

   • Commercieel, ondernemend, daadkrachtig, proactief, resultaatgericht, tactisch, overtuigend, vastberaden, doorzettingsvermogen

   • Communicatief sterk, overtuigend, positief ingesteld, lef, flexibel, zelfstandig en een teamspeler

  Aldipress biedt jou:

    • Een afwisselende salesrol met op hoog niveau contact bij zowel retailers als uitgevers

    • Veel ruimte voor relatiebeheer en samenwerkingsverbanden met bestaande en nieuwe klanten

    • Verantwoordelijkheid voor het sluiten van miljoenencontracten en innovaties

    • Werken bij een grote, belangrijke speler in de branche en zichtbaar resultaat van je werk op de winkelvloer

    • Een plek in een compact, ervaren, enthousiast en informeel team waar je veel kunt leren

    • Fulltime functie (36 uur) met doorgroeimogelijkheden naar andere discipline