Cookieverklaring & Privacy Statement sollicitanten

Inleiding                                                             

Websites hanteren handige en nuttige technieken die het gebruiksgemak verhogen en die de site zo interessant mogelijk maken voor elke bezoeker. De bekendste voorbeelden van dit soort technieken zijn cookies en scripts (deze en vergelijkbare technieken hierna samen te noemen “cookies”). Cookies kunnen worden gebruikt door websitehouders of door derde partijen – adverteerders bijvoorbeeld – die communiceren via de website die u bezoekt.

Wij vinden het van groot belang dat u weet welke cookies onze website inzet en voor welke doeleinden ze gebruikt worden. We willen namelijk graag zowel uw privacy als de gebruiksvriendelijkheid van onze website zoveel mogelijk waarborgen. Hieronder leest u meer over de cookies die gebruikt worden door en via onze website en voor welke doeleinden.

Deze cookieverklaring is van toepassing op de website van Aldipress, www.aldipress.nl en tot stand gekomen in samenwerking met branchepartijen en besproken met de toezichthouder. De uitleg over cookies op de website(s) van de branchepartijen is zoveel mogelijk hetzelfde. De teksten zijn echter uiteraard aangepast aan het daadwerkelijke gebruik van cookies en daardoor zal niet op iedere website precies dezelfde tekst te vinden zijn.

Aldipress gebruikt functionele en analytische cookies. Aldipress gebruikt geen tracking cookies die voor marketingdoeleinden kunnen worden gebruikt.

 FUNCTIONELE COOKIES
Cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert

Onze website gebruikt cookies voor:

  1. Het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er
    een lange enquête wordt ingevuld of als u veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  2. Het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen
    zoekresultaten, etc.
  3. Het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste
    buffergrootte en de resolutiegegevens van uw scherm
  4. Het uitlezen van uw browserinstellingen om onze website optimaal op uw beeldscherm te
    kunnen weergeven
  5. Het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal
    opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  6. Het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  7. Het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan zodat u die niet elke keer
    opnieuw hoeft in te voeren
  8. Het mogelijk maken om te reageren op onze website

ANALYTISCHE COOKIES
Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, meten wij met behulp van Google Analytics hoeveel bezoekers er op onze website komen en wat het meest bekeken wordt. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina bezocht wordt, waar precies bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor u te maken.

De statistieken en overige rapportages herleiden wij niet naar personen. De IP-adressen zijn geanonimiseerd.

Wij gebruiken cookies voor:

  1. Het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  2. Het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  3. Het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website
    bezoekt
  4. Het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  5. Het optimaliseren van de website

Voor de cookies die onze derde partijen plaatsen en de mogelijke data die zij hiermee verzamelen, verwijzen wij naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven; zie de links hieronder. Let op dat deze verklaringen regelmatig kunnen wijzigen. Aldipress heeft daar geen invloed op.

SOCIAL MEDIA
Cookies om de inhoud van onze website te delen via social media

Artikelen en video’s die je op onze website bekijkt, kun je door middel van buttons delen via social media. Voor het functioneren van deze buttons wordt gebruik gemaakt van cookies van de social media partijen, zodat deze jou herkennen op het moment dat jij een artikel of video wilt delen.

Deze cookies maken het dus mogelijk dat:

  1. ingelogde gebruikers van geselecteerde social media bepaalde inhoud van onze website direct
    kunnen delen

Voor de cookies die de social media partijen plaatsen en de mogelijke data die zij hiermee verzamelen, verwijzen wij naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven; zie de links hieronder. Let op dat deze verklaringen regelmatig kunnen wijzigen. Aldipress heeft daar geen invloed op.

Overige / onvoorziene cookies

Door de manier waarop internet en websites werken, kan het zijn dat wij niet altijd inzicht hebben in de cookies die via onze website door derde partijen worden geplaatst. Dit is met name het geval als onze webpagina’s zogenaamde embedded elementen bevatten; dit zijn teksten, documenten, plaatjes of filmpjes die bij een andere partij opgeslagen zijn, maar die op, in of via onze website getoond worden.

Mocht u op deze website cookies tegenkomen die in deze categorie vallen en die we hierboven dus niet genoemd hebben, laat het ons dan weten. Of neem rechtstreeks contact op met de derde partij en vraag welke cookies ze plaatsten, wat de reden daarvoor is, wat de levensduur van de cookie is en op welke manier ze uw privacy gewaarborgd hebben.

BROWSER INSTELLINGEN

Als u helemaal niet wilt dat websites op uw computer cookies plaatsen, dan kun u uw browserinstellingen aanpassen zodat u een waarschuwing krijgt voordat er cookies worden geplaatst. Ook kunt u de instellingen dusdanig aanpassen dat uw browser alle cookies of alleen de cookies van derde partijen weigert. Ook kunt u cookies die al zijn geplaatst verwijderen. Let erop dat u de instellingen apart voor elke browser en computer die u gebruikt moet aanpassen.

Wees u ervan bewust dat als u geen cookies wilt, wij niet meer kunnen garanderen dat onze website helemaal goed werkt. Het kan zijn dat enkele functies van de site verloren gaan of zelfs dat u bepaalde websites helemaal niet meer kunt zien. Daarnaast betekent het weigeren van cookies of het inschakelen van ‘do not track’ ook niet dat u geen advertenties meer te zien krijgt. De advertenties zijn dan alleen niet meer toegesneden op uw interesses en worden vaker herhaald.

Hoe u uw instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Raadpleeg indien nodig de helpfunctie van uw browser, of klik op één van de onderstaande iconen om direct naar de handleiding van uw browser te gaan Wilt u cookies van specifieke partijen uitzetten, dan kan dat via www.youronlinechoices.eu.

Slotopmerkingen

Wij zullen deze verklaringen af en toe aan moeten passen, omdat bijvoorbeeld onze website of de regels rondom cookies wijzigen. We mogen de inhoud van de verklaringen en de cookies die opgenomen staan in de lijsten altijd en zonder waarschuwing vooraf wijzigen. U kunt deze webpagina raadplegen voor de laatste versie.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact op met info@aldipress.nl.

Aangepast op 25 mei 2018

PRIVACY POLICY STATEMENT FOR JOB APPLICANTS

Last updated 09.07.2018

Aldipress holds your privacy as a job applicant in high regard.

This Privacy Policy Statement informs you why Aldipress collects, uses and shares your personal data in connection with your job application and the recruitment process within Aldipress.

  1. Data controller AND CONTACT INFORMATION

The data controller in accordance with the applicable data protection law is B.V. Aldipress (the data controller is hereinafter referred to as ” Aldipress”, “we”, “us” or “our”). Sanoma is responsible for ensuring that your personal data is processed in compliance with this Privacy Policy Statement and applicable data protection laws.

If you have questions regarding this Privacy Policy Statement, please contact centraal.mt.secretariaat@aldipress.nl

The contact details of the data controller:

B.V. Aldipress, Business ID: 30039925, Address: Savannahweg 19, 3542 AW Utrecht

  1. Collection of personal data

Primarily we collect personal data directly from you. We may also collect personal data from other sources, such as recruiting consultants and public authorities. If we collect personal data from other sources than yourself, we will only do so within the limits of applicable laws and will ask for your consent for collecting information from elsewhere if this is required by applicable laws.

We collect personal data concerning applicants that is necessary to manage the job application and the recruitment process, such as

  • basic personal data, g. name, home address, email address, and phone number;
  • information contained in your job application,g. information about your education, previous work experience, qualifications, language skills, and references;
  • information collected and processed during the recruitment process,g. information about the progress of the recruitment process, notes concerning your application and possible interviews, information concerning possible aptitude tests;
  • information required to be entered into a job contract.
  1. Purpose and legal basis for processing personal data

We process personal data of applicants to

  • Assess the suitability of the candidates for the open position and manage the recruitment process, such as to inform applicants about the progress of recruitment and to arrange interviews.
    • The legal basis for processing personal data is the employment contract, in order to take steps prior to entering into a possible employment contract at your request by submitting your job application to us.
  • Consider you for other potential positions within Aldipress, if you have given your consent for storing your application / cv for such re-use of the job application data. In such a case the legal basis for processing your data is consent.
  1. Transfers and disclosures of personal data

We may disclose personal data to third parties:

  • when permitted or required by law;
  • when our trusted service providers provide services to us on our behalf and under our instructions (e.g. outsourced recruitment and aptitude tests). We will control those providers and be responsible for the use of your personal data at all times;
  • if we are involved in a merger, acquisition, or sale of all or a portion of our assets; and
  • when we believe in good faith that disclosure is necessary to protect our rights, protect your safety or the safety of others, investigate fraud, or respond to a government request.
  1. Transfers of personal data outside the EU/EEA

We aim to primarily process your personal data in the EU. However for some processing purposes we may transfer your personal data outside the EU or the European Economic Area (EEA). In such cases we ensure that legal requirements regarding the Processing of Personal Data outside the EU/EEA countries are complied with. In practice this means e.g. that the contracts we have with suppliers we work with use the appropriate EU Model Clauses.

  1. Retention of personal data

Your personal data will be retained only for as long as necessary to fulfill the purposes defined in this Privacy Policy Statement. This means that most of your personal data will be retained for the duration of the recruitment process, and in practice your personal data will be deleted within four weeks after the position has been filled. In some cases we may retain your personal data for up to a year after the position has been filled.

If we would like to use your personal data for other possible recruitment processes, we will ask for your consent to do so. In these cases we retain your personal data for a year from the date you gave your consent for this.

Once your personal data is no longer required by law or rights or obligations by either party, we will delete your personal data.

  1. Your rights

You have a right to access the personal data we process about you. You may access, correct, update, change or remove your personal data at any time. However, please note that certain information is strictly necessary in order to fulfil the purposes defined in this Policy and may also be required by law. For example, if you wish to have your personal data deleted while the recruitment process is still ongoing, we will not be able to continue the process with you.

You have a right to object to certain processing. To the extent required by applicable data protection law, you have a right to restrict data processing.

You have a right to data portability, i.e. right to receive your personal data in a structured, commonly used machine-readable format, and transmit your personal data to another data controller, to the extent required by applicable law.

If you have given your consent to keep your personal data for other recruitment processes for a year, you may withdraw this consent at any time.

Please send above-mentioned requests to us at:             centraal.mt.secretariaat@aldipress.nl

If you think there is a problem with the way we are handling your personal data, you have a right to file in a complaint to your national data protection authority.

In the Netherlands the contact details of the data protection authority can be found here: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl

  1. Security

We maintain reasonable security measures (including physical, electronic, and administrative) to protect personal data from loss, destruction, misuse, and unauthorized access or disclosure. For example, we limit access to personal data to authorized employees and contractors who need to know the information in the course of their work tasks.

  1. Changes to this Policy

We may change this Privacy Policy Statement from time to time. If we make any substantial changes to this policy, we will inform you about this by email. The latest version of this Privacy Policy Statement is always available at www.aldipress.nl.

U bent Uitgever?

Met haar professionele afdelingen Accountmanagement en Trademarketing biedt Aldipress u ondersteuning om een titel optimaal op de markt te brengen. Uiteraard conform uw wensen en eisen.

Op basis van uw wensen en eisen kan Aldipress u informeren over de voorwaarden. U kunt hiervoor contact opnemen met een Aldipress Accountmanager, bereikbaar op telefoonnummer 030 – 666 06 11.

Deze mogelijkheid is aanwezig. U kunt hiervoor contact opnemen met een Aldipress Accountmanager, bereikbaar op telefoonnummer 030 – 666 06 11.

Aldipress is ruim 50 jaar lang marktleider in distributie en trademarketing van tijdschriften. Door deze jarenlange ervaring heeft Aldipress goede en exclusieve contacten opgebouwd bij retail.

Aldipress kan u adviseren over hét optimale marketingplan voor uw titels. U kunt hiervoor contact opnemen met een Aldipress Accountmanager, bereikbaar op telefoonnummer 030 – 666 06 11.

Aldipress kan u voorstellen doen voor promoties en acties. U kunt hiervoor contact opnemen met een Aldipress Accountmanager, bereikbaar op telefoonnummer 030 – 666 06 11.

Nee, Aldipress verzorgt geen abonnementen. Wij kunnen u wel doorverwijzen naar een betrouwbaar abonnementenhuis.

Een tijdschrift zonder bijproduct valt onder het lage (= 6%) tarief. Indien er producten met het tijdschrift meeverkocht worden die onder het normale (=21%) tarief vallen, dan loopt u het risico dat de fiscus hiermee niet akkoord gaat.

Indien u twijfelt, neem dan vooraf contact op met uw lokale belastingkantoor.

Via Business Information rapportages kunt u online zien bij welke retailerorganisaties en in welke gebieden uw bladen zijn geleverd.

Onze afdeling Trademarketing volgt nauwgezet de marktontwikkelingen in relatie tot consumenten.

De cursus is bedoeld voor uitgevers (met toegang tot BI), die naast de handleiding meer willen weten over de functionaliteit van de programmatuur en de gebruikte data.

Wanneer     : iedere 1e donderdag van de maand
Locatie        : Aldipress Utrecht, Savannahweg 19, 3542 AW Utrecht.
Start            : 10.00 uur
Afsluiting     : ca. 12.00 uur

Programma:

  • Presentatie over de BI functionaliteit.
  • Uitleg over de standaardrapportages & inhoud (data).
  • Hand-on training aan een beeldscherm.
  • Vragen

Kosten
Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.
Bij annulering binnen 3 dagen wordt  € 100 berekend.

Inschrijven
Er is ruimte voor max. 6 personen per training. Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst van aanmelding. Inschrijven is mogelijk per mail: BI_support@aldipress.nl

De Aldipress portal ondersteunt alleen onderstaande browsers.
Internet Explorer (i.c.m. Adobe 11): Versie 10.0
Internet Explorer (Windows 8): Versie 10.0 Desktop
Internet Explorer compatibiliteitsmodus: Versie 11.0
Safari: Versie tot sept. 2014
Google Chrome: Versie tot sept. 2014
In de praktijk werken alle portalprocessen ook op recentere versies van Google Chrome (versie 48)
Indien u inlogt als Retailer adviseren wij u geen Firefox te gebruiken. Indien u inlogt als Uitgever kunt u wel gebruik maken van Firefox.

U bent Retailer?

U kunt onze klantenservice bereiken op telefoonnummer 088 – 011 58 88 (lokaal tarief) op maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur. U kunt ook een mail sturen naar service@aldipress.nl.

U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice, bereikbaar op telefoonnummer 088 – 011 58 88. U kunt ook een mail sturen naar service@aldipress.nl. Onze klantenservice helpt u graag verder.

De Aldipress portal ondersteunt alleen onderstaande browsers.

Internet Explorer (i.c.m. Adobe 11): Versie 10.0
Internet Explorer (Windows 8): Versie 10.0 Desktop
Internet Explorer compatibiliteitsmodus: Versie 11.0
Safari: Versie tot sept. 2014
Google Chrome: Versie tot sept. 2014
In de praktijk werken alle portalprocessen ook op recentere versies van Google Chrome (versie 48)
Indien u inlogt als Retailer adviseren wij u geen Firefox te gebruiken. Indien u inlogt als Uitgever kunt u wel gebruik maken van Firefox.

U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice, bereikbaar op telefoonnummer 088 – 011 58 88. U kunt ook een mail sturen naar service@aldipress.nl. Onze klantenservice helpt u graag verder.

U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice, bereikbaar op telefoonnummer 088 – 011 58 88. U kunt ook een mail sturen naar service@aldipress.nl. Onze klantenservice helpt u graag verder.

U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice, bereikbaar op telefoonnummer 088 – 011 58 88. U kunt ook een mail sturen naar service@aldipress.nl. Onze klantenservice helpt u graag verder.

Onze afdeling Trade Marketing volgt nauwgezet de marktontwikkelingen in relatie tot consumenten.

U kunt dit doorgeven aan de Klantenservice Retail via mailadres service@aldipress.nl. Vermeld hier het mailadres waarop u de digitale factuur wilt ontvangen.

Nee, Aldipress heeft geen voorraden van oude edities. Uitgevers kunnen u hiermee wellicht verder helpen.

Aldipress is geen eigenaar van de titels die retour zijn gekomen. Hiervoor zijn bindende afspraken gemaakt met de uitgevers.

Ja, Aldipress ontwikkelt en verkoopt verschillende vormen van (promotioneel) presentatiemateriaal.

U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice, bereikbaar op telefoonnummer 088 – 011 58 88. U kunt ook een mail sturen naar service@aldipress.nl. Onze klantenservice helpt u graag verder.

Een andere manier van aanleveren van tijdschriften is niet mogelijk.

Op basis van afspraken met uitgevers worden deze fysiek geretourneerd aan de uitgever of anders gerecycled.

Voor inhoudelijke informatie over titels kunt u terecht bij de desbetreffende uitgever.

Via de Retail Webportal kunt u bij Mijn Gegevens / Klantgegevens uw mailadres controleren.

U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice, bereikbaar op telefoonnummer 088 – 011 58 88. U kunt ook een mail sturen naar service@aldipress.nl. Onze klantenservice helpt u graag verder.

Na het inloggen op de webportal kunt u tevens de handleiding downloaden.

De Retail Webportal is ontstaan uit behoefte aan meer invloed voor de retailer op het assortiment en de geleverde aantallen. Tevens zorgt de Webportal voor een vergaande vereenvoudiging in afhandeling van operationele- en logistieke onderwerpen.

Als u uw wachtwoord niet meer paraat heeft, kunt u in het inlogscherm de optie wachtwoord vergeten aanklikken.

Na het invoeren van uw gebruikersID en e-mailadres, ontvangt u per e-mail een nieuw wachtwoord dat u éénmalig kunt gebruiken. Het systeem vraagt u na gebruik dit wachtwoord aan te passen. Vervolgens kunt u uw zelfgekozen wachtwoord voortaan gebruiken.

Vergeten wachtwoord:

Na 3 keer een foutief password te hebben ingevoerd, wordt uw toegang geblokkeerd. Klik op de button ‘Wachtwoord Vergeten’ om deblokkering en een nieuw wachtwoord aan te vragen.

Nieuw wachtwoord:

Van Aldipress ontvangt u een wachtwoord voor éénmalig gebruik.
Bij gebruik wordt u direct gelinkt naar de pagina ‘Wijzigen password’. Hier voert u als ‘Oud password’ het door Aldipress verstrekte password in. Vervolgens voert u bij ‘Nieuw password’ een niet eerder gebruikt password van minimaal 8 en maximaal 14 karakters lengte in. Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal teken bevatten, zoals bijvoorbeeld @?#!. Ter bevestiging voert u deze nogmaals in.

Wijzigen wachtwoord

U kunt ook zelf uw password wijzigen. Na aanmelding klikt u op het tabblad ‘Mijn Gegevens’ en vervolgens op het tabblad ‘Wijzigen password’. Hier kunt u het password wijzigen in een niet eerder gebruikt wachtwoord van minimaal 8 en maximaal 14 karakters lengte. Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal teken bevatten, zoals bijvoorbeeld @?#!, en de eerste 3 karakters van het oude wachtwoord mogen niet worden gebruikt in het nieuwe wachtwoord.
U kunt maximaal 1x per dag uw password wijzigen.

Voor andere inlogproblemen kunt u een e-mail aan ons sturen. Vermeld hierin, naast uw NAW -gegevens en telefoonnummer, uw Gebruikers-ID, de datum en tijd van de fout en de tekst van de foutmelding.

Over deze website

U kunt inloggen op de Retail Webportal en/of Business Information via de homepagina van de website. U kunt hiervoor uw bestaande inloggegevens gebruiken. De oranje inlogbutton vindt u linksboven in het scherm (Inloggen Webportal).

 

Over Aldipress

Aldipress is de schakel tussen uitgever, retailer en consument en verzorgt het gehele logistieke distributie proces van tijdschriften voor de losse verkoop van A-Z. Daarnaast stimuleert Aldipress de verkoop van tijdschriften door promotionele acties.

Aldipress is in 1966 opgericht door VNU en ontstaan uit een bundeling van twaalf zelfstandige tijdschriftengrossiers. Inmiddels bestaat Aldipress 50 jaar en heeft zij een marktaandeel van 70%.

Bij Aldipress zijn rond de 95 medewerkers in dienst.

Aldipress is een samengevoegd woord uit Algemene distributie organisatie voor Press producten.